40°C nappal és gyakran 30°C éjszaka – a  forróság az egész világot a korlátai közé szorítja évről évre. Ahhoz, hogy legalább néhány órára éjszaka elkerüljük a hőséget és kipihenhessük magunkat, gyakran csak egy lehetőség van: a légkondicionálás. Az automatizálás biztosítja, hogy ez ne legyen költségcsapda.

Egekbe szökő hőmérséklet és energiaárak 

A globális hőmérséklet emelkedése és az elhúzódó hőhullámok idején a hűtési költségek csökkentése ugyanolyan fontos, mint a fűtési költségek csökkentése. Az emelkedett hűtési költségek hamarosan még a hagyományosan hűvösebb régiókban is meghaladhatják a fűtési költségeket. De ez nem csak az energiaköltségekről szól. Az egészséges hőmérséklet fenntartása nagymértékben javíthatja életünket, elviselhetővé teszi a mindennapokat és az sem mindegy, hogy mennyit tudunk spórolni a felhasznált többletenergián.

A hűvöset tartsuk bent, a meleget viszont kint

Ha a légkondicionálót nyitott ajtókkal vagy ablakokkal üzemeltetjük akkor a hideg levegő távozik, míg meleg külső levegő jut be. Ez azt eredményezi, hogy a légkondicionálónak keményebben kell dolgoznia a kívánt hőmérséklet fenntartása érdekében, és ezáltal megnövekszik az energiafogyasztás. Ezenkívül az ajtók és ablakok bezárása a légkondicionáló működése közben jobb légáramlást és hatékonyabb hűtést garantál, ami kényelmesebb beltéri klímát eredményez. Ez a tény már jelentős probléma az otthonokban, és energiakatasztrófává válhat kereskedelmi épületekben, szállodákban, iskolákban stb., mind a pénzügyi kiadások, mind a környezeti hatások tekintetében.

A megoldás az automatizálásban rejlik. A Loxone ajtó- és ablakérintkezők használata a klímavezérléssel kapcsolatban hatékonyan küzdhet ezzel a problémával. Ezek az érzékelők érzékelik, ha nyitva vannak az ajtók vagy ablakok, és automatikusan kikapcsolhatják a légkondicionálót. Értesítéseket is kaphat a Loxone alkalmazáson vagy a Loxone audiorendszerén keresztül, így újra bezárhatja az ablakokat vagy ajtókat, és folytathatja azok aktív hűtését. Egy másik tényező az árnyékolás. A Loxone intelligens automatikus árnyékolása már biztosítja, hogy a helyiségek kevésbé melegedjenek fel. Ez azt jelenti, hogy az épületautomatizálásba teljesen integrált légkondicionáló rendszernek nem kell olyan sokáig működnie, hogy elérje a kívánt hőmérsékletet.

 

Jelenlét vezérelt energiatakarékosság

 

A Loxone alkalmazásban egyszerűen beállítható a kívánt hőmérséklet, amelyet a nap bizonyos szakaszaiban el kell érni. Ily módon optimalizálható az energiafogyasztás, és maximalizálható légkondicionáló rendszerének hatékonysága. Ha Ön otthon van, a rendszer kényelmesen tartja a hőmérsékletet, távollétében pedig eco üzemmódba kapcsol. Ez energiát takarít meg és biztosítja az optimális kényelmet, de csak akkor, ha valóban szükséges.

ingyenes konzultáció

Kötelezettség nélküli beszélgetésre hívjuk soproni irodánkba, ahol megismerhetjük Önt és az igényeit.

Amikor önnek megfelelő

Tudjuk, hogy milyen kiszámíthatatlanok a hétköznapok. Kérjen visszahívást olyan időpontban, amikor Önnek is megfelelő!

Büszkék vagyunk, hogy a Digitop Informatika Kft. hivatalos Loxone Gold Partner.

Tegye meg az első lépést a hatékonyabb jövőért!