Kihívás: Az időjárás-előrejelzés vizualizálása

Az aktuális időjárási helyzet kérdése általában már ébredés után felmerül. Az ablakon kinézve nem mindig kapunk információt a napi előrejelzésről és még az okostelefonunk sem feltétlenül a legjobb és legmegbízhatóbb forrás. Különösen a gardróbban lehet hasznos az időjárási helyzetre vonatkozó jelzés, amely megkönnyíti a megfelelő öltözék kiválasztását. 

Megoldás: Színes fénnyel megjelenített időjárás-előrejelzés

A Loxone automatizálási megoldásával az időjárás-előrejelzés egyszerűen megvalósítható színes fény segítségével. A Loxone Miniserver a Weather Service pontos időjárási és előrejelzési adatai alapján továbbítja a szükséges feladatokat a világításhoz. 

A Weather Service 29 különböző időjárási típust tárol. Az időjárás-előrejelzés megjelenítéséhez az 1. számú időjárási típus = felhőtlen, a 4. számú = erősen felhős és a 11. számú = eső (igény szerint beállítható). A LED-csík kék, narancssárga vagy magenta színben világít, attól függően, hogy a következő tizenkét órában milyen lesz az időjárás: 

  • felhőtlen = narancssárga világítási hangulat 
  • nagyon felhős = magenta fényjelenség 
  • eső = kék fényjelenet. 

A színes fényt a bemutatott példában különböző világítási jelenetekkel valósíthatjuk meg. A LED-csíkok a helyiségben történő első mozgástól aktiválódnak, és a felesleges energiafogyasztás elkerülése érdekében időablakot (6:30 – 7:30) határozhatunk meg, amelyben a LED-csík világíthat. Az időszak természetesen testre szabható a Loxone alkalmazásban. 

Plusz funkció: Ha a következő tizenkét órára esőt jósolnak, akkor az audioszerver a „Kérjük, ne felejtse el az esernyőjét!” üzenetet is lejátssza. Ez a szöveg szintén tetszés szerint testre szabható. 

ingyenes konzultáció

Kötelezettség nélküli beszélgetésre hívjuk soproni irodánkba, ahol megismerhetjük Önt és az igényeit.

Amikor önnek megfelelő

Tudjuk, hogy milyen kiszámíthatatlanok a hétköznapok. Kérjen visszahívást olyan időpontban, amikor Önnek is megfelelő!

Büszkék vagyunk, hogy a Digitop Informatika Kft. hivatalos Loxone Gold Partner.

Tegye meg az első lépést a hatékonyabb jövőért!