Az intelligens otthonok térhódításával párhuzamosan a kertekben és kertészkedésben is új dimenziók nyíltak meg. A Loxone rendszer által vezérelt intelligens öntözőrendszerek a modern kertészek és ingatlan tulajdonosok álmaivá váltak. Ezek a rendszerek nem csupán a vízhasználat csökkenését és annak hatékonyságát növelik, hanem egy teljesen új szemléletet hoznak a kertek gondozásában. Hogyan teszik mindezt? Lássuk csak!

Független terület- és zónavezérlés

A Loxone rendszer által vezérelt intelligens öntözőrendszerek rugalmasan alkalmazkodnak a kert méreteihez és felosztásához. Bármekkora nagyságú terület lefedhető, és akár száznál is több zónát is képesek kezelni. Ez azt jelenti, hogy akár növény fajonként vagy területenként biztosíthatunk egyedi öntözési beállításokat, ami segít optimalizálni a vízfelhasználást és megszünteti a felesleges vízszórást azokban a zónákban, ahol erre nincs szükség.

Víznyomás alapú vezérlés

Az intelligens öntözőrendszer nem csak területi alapon, hanem víznyomás alapján is vezérli a vízhasználatot. A beépített nyomásérzékelő szenzorok folyamatosan figyelik a rendelkezésre álló víznyomást, és ehhez igazítják a locsolás hosszát a felhasználandó víz mennyiségét, valamint ezek alapján változtathatják meg dinamikus módon a rendelkezésre álló vízforrást. Ezáltal biztosítva van, hogy minden zóna megfelelő mennyiségű nedvességet kapjon, nem lesz túlzott terhelés a vízellátó rendszeren sem és ami még fontosabb nem pazaroljuk a vizet sem.

Intelligens vízvételezési források

A Loxone rendszer lehetővé teszi, hogy intelligensen válasszuk meg, hogy melyik vízforrást használja az öntözőrendszer. Használhatunk kútból, ciszternából vagy akár vezetékes vízből is, és a rendszer automatikusan vált az elérhető források között, hogy mindig a lehető legoptimálisabb legyen a vízellátás.

Intelligens vízvételezési források

A Loxone rendszer lehetővé teszi, hogy intelligensen válasszuk meg, hogy melyik vízforrást használja az öntözőrendszer. Használhatunk kútból, ciszternából vagy akár vezetékes vízből is, és a rendszer automatikusan vált az elérhető források között, hogy mindig a lehető legoptimálisabb legyen a vízellátás.

Talajszondák és talajparaméterek figyelembevétele

Az öntözés hatékonyságát tovább növelhetjük a talajszondák használatával. Ezek a szondák folyamatosan monitorozzák a talajnedvességet, a talaj konduktivitását és a talajhőmérsékletet. Az adatok alapján az intelligens rendszer pontosan meghatározza, mikor és mennyit kell öntözni az egyes területeken. Ez nem csak vízmegtakarítást eredményez, hanem segít megőrizni a növények egészségét is.

Időjárásadatok felhasználása

Az időjárás nagy szerepet játszik az öntözés optimalizálásában. A Loxone rendszer a helyi és a környező időjárásállomások adatait is figyelembe veszi, beleértve az elmúlt időszak csapadékmennyiségét, hőmérsékletét, szélerősségét és az időjárás előrejelzést. Ha például eső várható, a rendszer elhalasztja az öntözést, de egy eső után szükség esetén akár a rendszer felülbírálhatja az öntözés leállítását is.Üzemmódok integrációja

Az intelligens rendszer nem csak a kertre figyel, hanem az otthonra is. Ha például a családdal grillezünk a kertben, vagy a robotfűnyíró dolgozik a területen, akkor a rendszer automatikusan elhalasztja az öntözést, hogy ne zavarja ezeket a tevékenységeket. Ez a rugalmasság és összekapcsoltság teszi lehetővé, hogy a rendszer szinte észrevétlenül alkalmazkodjon az életünkhöz.

Távoli felügyelet és megosztott hozzáférés

Az intelligens öntözőrendszer távoli felügyelete hatalmas előnye a rendszernek. Akár nyaralunk, akár távol vagyunk otthonunktól, a rendszeren keresztül folyamatosan figyelemmel kísérhetjük és vezérelhetjük az öntözést. Emellett jogosultságokat adhatunk másoknak, például egy megbízott kertésznek, hogy távolról is ellenőrizhesse és beállíthassa a rendszert.

Az intelligens öntözőrendszerek forradalmasítják a kertfenntartást, lehetővé téve a hatékonyabb vízhasználatot és a növények optimális gondozását. A Loxone rendszer pedig a legfejlettebb eszközökkel és intelligens algoritmusokkal támogatja a kertészkedést, hogy az élvezetes és eredményes legyen.

Legyen a jövő kertésze a Loxone segítségével és a kert mindig a legjobb formáját mutatja majd.

ingyenes konzultáció

Kötelezettség nélküli beszélgetésre hívjuk soproni irodánkba, ahol megismerhetjük Önt és az igényeit.

Amikor önnek megfelelő

Tudjuk, hogy milyen kiszámíthatatlanok a hétköznapok. Kérjen visszahívást olyan időpontban, amikor Önnek is megfelelő!

Büszkék vagyunk, hogy a Digitop Informatika Kft. hivatalos Loxone Gold Partner.

Tegye meg az első lépést a hatékonyabb jövőért!