A Loxone és a KNX egyaránt a műszaki berendezések automatizálására vagy vezérlésére szolgáló rendszer. Alkalmazható mindenféle épületben – akár szállodákban, kereskedelmi épületekben, éttermekben vagy családi házakban. Azonban mindkét rendszernek megvannak a maga erősségei, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A Loxone és a KNX közötti alapvető különbségek összehasonlításával tisztázhatjuk azt a kérdést, hogy szükség van-e egyáltalán egy rendszer mellett vagy ellen állást foglalni.

Loxone

KNX

A Loxone szoftvereket és hardvereket gyárt, átfogó megoldásokat kínál az otthoni automatizálás területén.

A KNX egy protokoll/terepi busz, amelyhez a gyártók széles köre kínál megfelelő érzékelőket, aktuátorokat és szoftvereket.

Nyitottság

A számos interfésznek köszönhetően sokféle szabvány integrálható (pl. KNX, DALI, Modbus RTU/TCP, EnOcean, RS485/RS232, DMX és még sok más).

Ezenkívül a Loxone hivatalos tanúsítvánnyal rendelkezik az Apple HomeKit, a Bosch-Siemens, a Belimo és más gyártóktól.

A KNX egy nyílt protokoll. A különböző gyártók számos terméket kínálnak a KNX telepítésekhez.

Skálázhatóság

Az Ön Loxone projektje szabadon méretezhető, függetlenül attól, hogy kereskedelmi épületről vagy családi házról van szó. A kliens/átjáró megoldásnak köszönhetően több Miniszerver működhet egy hálózatban és akár több helyen is.

Viszonylag szabadon méretezhet egy KNX rendszert az alkalmazási területtől, a kívánt funkcionalitástól és terjedelemtől függően. Ha 64 csatlakozást telepített, további 64 csatlakozáshoz további tápegységre van szüksége. A kettő összekapcsolásához extra tápegységre van szükség.

Intelligencia

A Miniserver a Loxone otthon- és épületautomatizálásának központi eleme. Átveszi a teljes irányítást és automatizálást.

A KNX rendszer intelligenciája közvetlenül az aktuátorokban és érzékelőkben található.

Megjelenítés

A vizualizáció automatikusan létrejön, és teljesen ingyenes.

Az épületautomatizálás vizuális megjelenítéséhez további programozási erőfeszítésre van szükség. Ezenkívül további tölthető hardverre van szükség.

 

Szoftver

A Loxone-nál a teljes szoftver és az összes alkalmazás ingyenesen és licencmentesen elérhető – beleértve az ingyenes frissítéseket és az ingyenes külső hozzáférést.

A KNX projektek megvalósításához szükséges ETS szoftver fizetős. Ha a szoftver frissítésére van szükség, azt térítés ellenében újra meg kell rendelnie.

Konfiguráció/ Programozás

A Loxone Config segítségével a konfigurálás gyors és egyszerű. A +250 előregyártott logikai blokktól az Auto-Config-ig, amellyel egy egész projekt néhány egérkattintással előre konfigurálható, az egyedi kiterjedt logikákig minden lehetséges.

A programozás az ETS szoftverben általában bonyolult és időigényes. A különböző gyártóktól származó komponensek programozása jelentősen eltérhet.

Használja a Loxone-t és a KNX-et együtt

A jó hír az, hogy nem kell választania, mert minden különbség ellenére: A Loxone rendszer nyitottságának köszönhetően a két megoldás előnyei kombinálhatók.

Adjon hozzá egy Loxone Miniszervert a KNX telepítéseihez, és élvezze a hatékony KNX vizualizáció előnyeit. A +250 előregyártott funkcióblokknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen valósíthat meg kiterjedt logikákat – ha kérdése van, személyes projekttanácsadónk segít Önnek!

A Loxone Config: Az intuitív konfigurációs eszköz – KNX projektjeihez is elérhető

A konfigurálás még soha nem volt ilyen egyszerű!

Minden KNX bővítménynél akár 500 KNX/EIB csoportcím is gyorsan és egyszerűen integrálható. Számos más bővítmény kínál interfészt minden alkalmazáshoz. Függetlenül attól, hogy 1-Wire, DMX, DALI, RS485 és még sok más.

ingyenes konzultáció

Kötelezettség nélküli beszélgetésre hívjuk soproni irodánkba, ahol megismerhetjük Önt és az igényeit.

Amikor önnek megfelelő

Tudjuk, hogy milyen kiszámíthatatlanok a hétköznapok. Kérjen visszahívást olyan időpontban, amikor Önnek is megfelelő!

Büszkék vagyunk, hogy a Digitop Informatika Kft. hivatalos Loxone Gold Partner.

Tegye meg az első lépést a hatékonyabb jövőért!