Épület Automatizálás

Intelligens és energiahatékony
otthonok és épületek.

Az „Év Loxone Projektje 2022”

Mit jelent az
intelligens épület?

A Loxone intelligens rendszere egyszerűbbé, kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi életünket az újépítésű vagy felújított épületekben (irodaházakban, hotelekben, üzemi létesítményekben, családi házakban vagy akár lakásokban). Legfőbb jellemzője, hogy a mindennapi szituációkra optimalizált működéshez szinte egyáltalán nincs szükség kézi vezérlésre. Ezzel időt és energiát spórolhatunk meg, és azokra a feladatokra tudunk koncentrálni, amik igazán fontosak.

Biztonság

Megvédi az embereket és az
épületet is

Hatékonyság

Optimálizált
energiafelhasználás

Komfort

A jelenlevők életminőségének növelése

Milyen épületek
automatizálhatóak?

Otthon

A Loxone segítségével páratlan módon tudja összehangolni automatizáltan épülete különböző funkcióit. Hagyja, hogy otthona több mint napi tízezer feladatot lásson el nyomon követve és optimalizálva háza energiafelhasználását. Minden helyiség egy külön élettér, ezért a Loxone, öntanuló rendszerének köszönhetően egyedileg szabályozza a helységek hőmérsékletét.

A világításvezérlés, és annak különböző módjai különleges hangulatot tudnak varázsolni akár egy gombnyomásra, míg az önműködő jelenlétérzékelők jóvoltából csak a szükséges területek kerülnek megvilágításra.

Az intelligens otthon jelző nem áll meg a falaknál: kevesebb ráfordítással is gondozott kerttel büszkélkedhet, hiszen a Loxone talajszondák információi szerint dönt udvara öntözéséről, de még a fűnyírásról is ő gondoskodik. Mindezek a megoldások magas biztonsági előírásoknak megfelelően működnek, aminek tudatában nyugodt szívvel dőlhet hátra kanapéján, mert tudhatja: ha valaki belép az ajtaján, az otthona úgyis jelezni fogja.

Hotel / étterem

Egy hotel épületének működése nem kis feladattal jár, amiben a Loxone rendszere a tökéletes választás lehet. Az épületben tartózkodók biztonsága tökéletes kezekben van a beléptető rendszer és kamerák központi vezérlésének hála. A jelenlétérzékelésnek köszönhetően hatásosan automatizálható a világításvezérlés, de ugyanennyire energia-, és költséghatékonyan automatizálható a fűtés, hűtés, és szellőztetés is. Ha hotel, akkor ne felejtsük a hozzátartozó parkosított területet sem, legalábbis a Loxone nem fogja, hisz a talaj szenzoroknak és az automatizált központi rendszernek köszönhetően, megfelelő időben fog gondoskodni az öntözésről, és a fűnyírásról
is.

Magyarországi esettanulmány
2022-ben nyitott 4 csillagos szállodával

Magyarországon az elsők között büszkélkedhetünk azzal, hogy a Loxone otthon- és épület automatizálási rendszerét egy újonnan nyíló szállodába telepíthettük. A Fertő-táj első 4 csillagos szállodája a Hotel HegiQ a korát megelőző olyan modern technikai megoldásokkal került kiépítésre, ami hazánkban még korszakalkotó újdonságnak számít. A Loxone segítségével az üzemeltetők és a szálloda vendégei is élvezhetik a rendszer minden előnyét és kényelmi funkcióját.

Iroda épület

Többségünk több időt tölt el a munkahelyén, mint otthonában, ezért az élhető iroda mostanra elvárás lett a munkavállalók számára is. A jól automatizált irodaépület képes teljesen láthatatlanul működni, mégis segíteni vállalkozását. Mindannyian ismerjük a szellőztetés élettani hatásait a megfelelő oxigénszint biztosításával, ami a Loxone-ak nem kihívás, akárcsak az automatizált hűtés-, és fűtésszabályzás sem. A beléptető rendszernek köszönhetően biztonságban érezheti irodáját, míg a jelenlétérzékelők energiaoptimalizálást biztosítanak a tudatos világításvezérléssel.

Központi vezérlés

A Loxone célja a kezdetektől az volt, hogy új alapokra helyezze az épületautomatizálást. Ebben a rendszerben az eszközök nem szigetüzemben, hanem egy központi vezérlőhöz kapcsolva, egymással kommunikálva működnek. Ezzel egy sokkal kifinomultabb, több tényezőt és igényt kielégítő rendszer született meg, amely egy irodaházban vagy hotelben éppúgy szolgálja az emberek kényelmét és biztonságát, mint akár egy családi házban.

Többszintes új építésű ház automatizálása Sopronban.

Ház alapterülete:
180m2
Szintek száma:
3
Tájolás:
Sopron, É-K
Fűtés/hűtés:
gáz, padlófűtés, klíma
Napelem kapacitás:
8,6 kWp

A megrendelő célja a teljes automatizálás mellett a lehető legjobb energiahatékonyság elérése volt. A változatos életvitel mellett mindig a lehető legjobban kellett arra törekedni, hogy a házban a jelenlétkor egy előre meghatározott komfort hőmérséklet legyen, ami eléréséhez első sorban igazodjon az árnyékolás. A világítás teljesen automatikusan kapcsoljon, de feleslegesen sehol se maradjon felkapcsolt lámpa. A teljes fogyasztásról átlátható, részletes lebontású, visszakereshető mérések készüljenek. A ház teljes biztonsága egy központi rendszerbe legyen szervezve (betörés, tűz, víz, vihar- és fagyvédelem). Legyen lehetőség célzott elektromos autó töltésre. A teljes házban láthatatlan, de jó minőségű zenei rendszert szeretnének. A kertben fontos, hogy gondozásmentesen lehessen az öntözést és a fűnyírást megoldani. Bármilyen egyéb komfort fokozat emelésére szívesen várnak javaslatokat.

Minden szükségletre
megoldást nyújt

Világításvezérlés

Szellőztetés

Időjárás előrejelzés

Hívás szolgáltaltás

Árnyékolás vezérlő

Intelligens hőmérséklet szabályzás

Időskorúak folyamatos felügyelete

Többszobás audio

riasztó központ

Energia menedzselés

Napelemek

Medence kontroll

Kerti öntözés

Szauna vezérlés

Vizualizáció

és még több

ingyenes konzultáció

Kötelezettség nélküli beszélgetésre hívjuk soproni irodánkba, ahol megismerhetjük Önt és az igényeit.

Amikor önnek megfelelő

Tudjuk, hogy milyen kiszámíthatatlanok a hétköznapok. Kérjen visszahívást olyan időpontban, amikor Önnek is megfelelő!

Büszkék vagyunk, hogy a Digitop Informatika Kft. hivatalos Loxone Gold Partner.

Tegye meg az első lépést a hatékonyabb jövőért!

Hívjon minket, vagy kérjen visszahívást 48 órán belül!

Telefon: +36 99 799 699 | Email cím: loxone@digitop.hu

Multimédia

A Loxone zeneszervere az első multiroom audió rendszer, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy 100%-ban integrálható legyen az automatizált otthonok által kínált megoldásokba.

Riasztás

Ha nem tartózkodsz otthon vagy éjszaka alszol, a Loxone automatizált otthonod automatikusan bekapcsolja a riasztót, a füstjelzőt és a különböző érzékelőket, így lesz otthonod rendjének és a biztonságának őre.

Biztonság

A Loxone rendszere számtalan lehetőséget kínál a lakók biztonságának megőrzésére, a saját igényeid szerint konfigurálható a Miniserver. Ha nem tartózkodsz otthon vagy éjszaka alszol, a Loxone automatizált otthonod automatikusan bekapcsolja a riasztót, a füstjelzőt és a különböző érzékelőket, így lesz az épület rendjének és a biztonságának őre.

Hőmérséklet

Amíg éjjel pihensz, a Loxone rendszere több száz feladatot elvégez a ház körül: meleget ad a hideg téli reggeleken és hűti a házat a forró nyári éjszakákon- automatikusan megfelelő hőmérsékleten tartja az otthonodat.

Világítás

Az otthonod fényei a hangulatodat is befolyásolják. A Loxone automatizált otthon egyedi élményt nyújt, hiszen tökéletes fényviszonyokat állíthatsz be a napszaktól, a kedvedtől és az alkalomtól függően.

Árnyékolás

Az árnyékolás jóval tovább mutat annál a törekvésnél, hogy megóvja otthonodat a napsugárzástól. Az automatizált  házban az árnyékolás együtt működik más eszközökkel és érzékelőkkel annak érdekében, hogy a rendszer a kényelmi hőmérsékletet elérje, és védje a bútorokat is.

Energetika

A Loxone automatizált otthon tökéletesen osztja be a rendelkezésre álló energiát. Segít a saját termelésű energiáid maximális mértékű felhasználásban, miközben minden lehetséges módon spórol neked.

Szellőzés

Amíg éjjel pihensz, a Loxone rendszere több száz feladatot elvégez a ház körül: meleget ad a hideg téli reggeleken és hűti a házat a forró nyári éjszakákon- automatikusan megfelelő hőmérsékleten tartja az otthonodat, a radiátorok, a redőnyök és a légkondicionálás összehangolt vezérlésével.