Ajánlatkérés

Pontosabb árajánlatot akkor tudunk adni Önnek, amennyiben megismerjük az igényeket. Ehhez az első lépcsőfok a rendszert alkotó eszközök számosságának az ismerete. Ehhez összeállítottunk egy egyszerű 9 lépésből álló kérdőívet. A kérdőív kitöltése után adja meg elérhetőségeit, illetve ha van bármi megjegyzése azt is. Értékesítő kollégánk 4 munkaórán belül visszahívja önt.

Minden telephelyet külön kell megismernünk az informatikai hálózata szempontjából. Ha csak egy telephelyen vannak informatikai eszközök, akkor csak egy telephelyet adjon meg.
Az aktív jelenleg üzemelő számítógépek számát adja meg. A hálózaton lévő összes számítógép részét kell hogy képezze az üzemeltetésnek, hiszen csak így lehet biztosítani a kellő biztonságot.
Kizárólag a fizikai szerverek számát adja meg. A "vas" azaz fizikai szervereket más módon is karban kell tartani mint a virtuális szervereket, ezért fontos megkülönböztetni őket.

Adja meg a virtualizált környezetben (Hyper-V, vmware, egyéb) futó szerverek számát.
Azokat a hálózati eszközöket adja meg, amiket menedzselni lehet (pl.: router, switch, access point)
Azokat a szünetmentes tápokat javasoljuk felügyelet alá vonni, amik a rendszer szempontjából kritikus elemeket védenek (szerver, hálózati eszközök, NAS, stb).

A NAS, azaz hálózati adattároló felügyelete kiterjed a lemezek felügyeletére is. A NAS szerepét tisztázni kell a hálózatban, kapcsolódhatnak hozzá egyébb felügyeleti feladatok is
Amennyiben rendelkezik kialakult mentési megoldással, átvizsgáljuk a mentési stratégiákat. Az elkészült mentéseket ellenőrizni kell, mivel annyit ér egy mentés, amennyire helyreállíthatóak belőle az adatok.

elismert tudás

tanúsítványok

akik minket választottak

partnereink